2022-04-20 10:20:29

6. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA - Šibenik, 12. -14. travnja 2022.

I ove godine naša je Škola sudjelovala na Danima strukovnih nastavnika koje 6. godinu zaredom organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. 

Tijekom tri dana, osim plenarnih i zajedničkih predavanja, održan je i niz savjetničkih radionica na teme "Modularni strukovni kurikulumi - izazovi, prilika", "Primjena modularnih strukovnih kurikuluma u procesu učenja i poučavanja", "Nove orijentacije i inovativni koncepti za održivost razvoja i rasta u budućnosti", "Poduzetničko učenje", "Implementacija eTwinning projekata kroz nastavu" i dr.

Reformom strukovnog obrazovanja, koja bi prema planu ASOO trebala zaživjeti od 2024. g., u srednjim strukovnim školama odustaje se od klasičnih predmeta i umjesto njih se uvode MODULI. Razlika je u organizaciji nastave u kojoj se više sadržaja različitih predmeta povezuje u jedan. Moduli objedinjavaju i povezuju ishode učenja, što podrazumijeva suradnju više nastavnika različitih predmeta koji predaju međusobno povezane sadržaje. Prema riječima ravnatelja ASOO Mile Živčića, promjene u strukovnim školama, uvođenjem više od 120 novih modularnih kurikuluma, imaju uporište u razvijenim europskim državama. Kroz njih se odustaje od klasičnih predmeta u nastavi i uvode moduli.

U Šibeniku se na DSN okupilo preko 400 strukovnih nastavnika iz cijele Hrvatske, a našu Školu zastupali su profesori stručnih predmeta Mirjana Čakara i Željko Varga.

                       

 


Elektrotehnička škola