2019-10-30 14:47:10

SVEČANOST POVODOM NACIONALNOG DANA DARIVATELJA KRVI, 25.10.19.

Povodom  Nacionalnog  Dana dobrovoljnih  darivatelja krvi, koji se obilježava 25.10., na dan kad je  1953. godine održana prva akcija darivanja krvi u željezari Sisak, a nekoliko dana kasnije i u Zagrebu u tvornici Franck, Gradsko društvo Crvenog križa  Zagreb  organiziralo je svečanost podjele zahvalnica višestrukim jubilarnim darivateljima krvi.  

Svečanost je održana u petak, 25.10.2019. u prostorima Stare gradske vijećnice, Ćirilometodska 5.  Svečanosti  su nazočili kao gosti:  gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić sa suradnicima, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa  prim. dr. Josip Jelić, gosti iz Udruga AIDO i AVIS iz Passingnana  s gradonačelnikom g. SANDROM  PASQALOM, članovi Skupštine GDCK , ravnatelj GDCK g. Petar Penava, djelatnici GDCK i volonteri – voditelji  aktiva darivatelja  krvi u radnim organizacijama  (za našu Školu prof. Mirjana Čakara).

U ime GDCK  Zagreb prisutne darivatelje krvi i ugledne goste pozdravio je potpredsjednik GDCK pater Ivan Radeljak.  Nakon pozdravnih riječi došao je svečani trenutak podjele zahvalnica višestrukim jubilarnim darivateljima krvi. Gradonačelnik grada Zagreba uručio je zahvalnice g. IVANU PETKOVIĆU za 150 puta darovanu krv i g. ŽELJKU PAVLEKU  za 125 puta darovanu krv.  Ukupno su na svečanosti uručene 34 zahvalnice jubilarnim darivateljima krvi.

Zahvalnicu i zlatni znak za 100 puta darovanu krv  dobilo je 6 darivatelja krvi, a zahvalnicu i srebrni znak za 75 puta darovanu krv primilo je 12 darivatelja krvi, među njima i naš kolega prof. Marko Špelić!   ČESTITAMO!

 


Elektrotehnička škola