2019-05-29 12:32:01

Projektna nastava Etike – debata i video uradak

Prvi puta, ove nastavne godine, uz redovnu nastavu Etike, učenicima je ponuđena i projektna nastava. Proveli smo dva projekta – debate i snimanje video uratka. Učenici, večinom četvrtih razreda, su se rado uključili u navedene projekte. Oba projekta su se odvijala uz mentorstvo prof. Ane Šutalo Barić.

I debata i video uradak su se pripremali na istu temu: „Pomicanje dobne granice izbornog prava s 18 na 16 godina.“ Nakon redovne nastave, brojne sate smo odvojili kako bi vježbali svoje govorničke vještine, istraživali, raspravljali, upoznavali te najvažnije, učili. Video uradak nam je bio svojevrsni izazov koji su učenici odlično savladali. Tijekom snimanja imali smo priliku intervjuirati učenike, građana ali i saborske zastupnike. Susretljivost zastupnika i suradnja ostavila je učenike u pozitivnom dojmu. Zaista su imali priliku „popiti kavu s zastupnicima“. 
Rezultati prijektne nastave predstavljeni su u školskoj knjižnici 15. svibnja 2019. uz prisustvo učenika maturantskih razreda te vodstva Škole.
Fotografije su dostupne ::ovdje:: 

Video uradak je dostupan ovdje:  


Elektrotehnička škola